ELF BAR vape 600 a RECENZIA od WEEDBLOGu. Aká je jednorazová e cigareta od populárnej značky ELFBAR, ktorá ponúka štandardných plus-mínus 600 ťahov? Pozreli sme sa na kúsok s cenovkou od 7 do 8 euro, pomerne aromatickou chuťou a tvarom, ktorý je takmer identický s asi tromi konkurenčnými elektronickými cigaretami. Čo sa týka kvality vytváranej vodnej pary, tak jednorazový vape ELF BAR 600 možno zaradiť niekde medzi HQD WAVE a SALT Switch. Nie je to až tak autentické, no zároveň ani príliš priemerné. Stojí to teda za tie peniaze?

ELF BAR vape 600 RECENZIA
ELF BAR vape 600 RECENZIA

Značka ELF BAR vape nie je na Slovensku žiadne tabu, práve naopak. Aj keď ju doteraz nebolo príliš vidieť, má celkom slušný klub fanúšikov. Najmä medzi mladšími generáciami, ktoré sa k nej v drvivej väčšine prípadov zrejme dostali prostredníctvom sociálnych sietí a influencerov. ELF BAR e cigarety sú ale čoraz častejšie vidieť aj v kamenných trafikách, kde sme zohnali len 600 ťahovú verziu. Ako už možno niekto počul, výrobca jednorazových vape cigariet ponúka aj také kúsky, ktoré majú zabudovaný zásobník až na 3 600 alebo 5 000 šlukov. Preto sú vybavené portom na nabíjanie. V tomto teste sa ale pozrieme na lacnejšiu aj kompaktnejšiu alternatívu so slušnou paletou veľmi zaujímavých aróm.

ELF BAR e cigareta 600 ťahov

ELF BAR e cigareta, na ktorú sme sa pozreli, ponúka do 600 šlukov, príchuť Blackberry (Čučoriedka) aj 2 % koncentráciu návykovej látky nikotín (nikotínová soľ) v čoraz častejšie sa objavujúcej verzii benzoát. Značka má totiž v portfóliu i kúsky bez nej vrátane až 5 percentnej koncentrácie, čo už možno označiť za pomerne slušnú porciu, ktorú vyhľadávajú veľmi náruživí užívatelia. Aká je však klasika, ktorej je venovaná táto recenzia?

ELF BAR 600 RECENZIA
ELF BAR 600 RECENZIA

V prvom rade treba pochváliť pestrý výber rôznych príchutí, kde nechýba ani šťavnatý tandem Apple Peach, krémová klasika Cream Tobacco alebo populárne Grape, čiže červené hrozno. Jeden ťah z ELF BAR 600 poskytuje zhruba 91 mikrogramov nikotínu, zásobník má 2 ml salt liquidu (50 PG / 50 VG) a výkon jednorazovej elektronickej cigarety s 550 mAh batériou dosahuje zafixovaných 9 wattov. Čo z toho vyplýva? Taká lepšia stredná cesta. Aká je teda chuť pary?

ELF BAR 600 – chuť vodnej pary

Elektronická cigareta ELFBAR 600 vytvára nadštandardne aromatickú vodnú paru, ktorá sa podobá na paru z HQD WAVE. Nie je však až tak hustá ani autentická, ako v prípade obľúbeného čínskeho konkurenta. Ak by sme ale porovnali ich cenovky, tak sa ani nie je čomu čudovať. Dalo by sa povedať, že ide o dve rôzne kategórie s rozdielnou úrovňou kvality. Obe sú super, no čo sa týka HQD, tak vape ako WAVE je o jednu, dve triedy vyššie. Aj preto je zrejme drahší až o niekoľko euro.

ELF BAR vape 600 možno prirovnávať skôr k priemernej e cigarete SALT Switch, ktorá je síce o pár centov až jedno euro lacnejšia, no jej chuť nie je cítiť až tak ako v prípade testovaného kúsku. Zrejme preto tak odlišná cenová politika. Ak vám teda prekážajú nadštandardne aromatické vodné pary, tak si asi neprídete na svoje. V takom prípade je tu alternatíva s názvom IZY vape, ktorá je vybavená perfektne vyváženou arómou. Presvedčili sme sa o tom aj na vlastnej skúsenosti, viac v článku IZY ONE RECENZIA.

ELF BAR e cigareta 600 RECENZIA weedblog.sk
ELF BAR e cigareta 600 RECENZIA weedblog.sk

ELF BAR vape 600 RECENZIA

Aká je teda jednorazová e cigareta ELF BAR vape 600? Na základe našej recenzie môžeme povedať, že ide o lepší priemer s ľudovou cenovkou. Za niečo od 7 do 8 euro nadobudnete vape so 600 ťahmi, ktorý možno zaradiť niekde medzi HQD WAVE a SALT Switch. Ide o aromatickejší kúsok pre náruživejších vaperov s dizajnom konštrukcie, aký má hneď niekoľko konkurenčných e cigariet vrátane kúsku s názvom Puff House. Z tohto pohľadu teda nič zaujímavé. Pri tak nízkej cenovke musel však výrobca niekde šetriť, a toto je podľa všetkého jeden zo spôsobov, ktorým to docielil.