Podobne ako AirVape, aj čínska značka FLOWER MATE je vo svete známa vďaka vysoko-kvalitným prenosným vaporizérom. Produkty od Flowermate vynikajú však okrem iného aj nadštandardne nízkymi cenami. A to bez toho, aby sme niečo také pocítili na zlej funkcionalite alebo na zlom konštrukčnom prevedení. Preto sú veľmi obľúbeným cieľom začínajúcich vaperov, ktorí na začiatku ešte poriadne nevedia, čo konkrétne by chceli používať. Za pár desiatok eur tak nadobudnú veľmi poctivý vaporizér na konopné kvety alebo konopný koncentrát, vďaka čomu relatívne lacno zistia, či im niečo také bude vyhovovať. Na výber je hneď niekoľko zaujímavých modelov vrátane populárneho SLICK a AURA kúsku.

Poznáš vaporizér od FLOWER MATE?
Poznáš vaporizér od FLOWER MATE? Vľavo model SLICK a vpravo model CAP PRO

Čínska značka FLOWER MATE

Za FLOWER MATE stojí čínska renomovaná spoločnosť Smiss Technology zo Šen-čenu, ktorá sa venuje vývoju vaporizérov už od roku 2009. K vytvoreniu dcérskej značky došlo však až o pár rokov neskôr. Zakladatelia ťažili z nadobudnutých skúseností, ktoré postupom času pretavili do kvalitných, no zároveň i cenovo dostupných vaporizérov na konopné šišky aj koncentráty pod dnes už známou značkou Flowermate. Na výber sú ako lacné a kompaktné, tak aj drahšie, no modernou technikou nabité kúsky pre tých najnáročnejších zákazníkov, ktoré majú veľmi pestrú funkcionalitu s veľkým teplotným rozpätím. Prečítajte si ZEUS vaporizér.

FLOWER MATE vaporizéry

Flowermate vaporizéry na konope sú vďaka ich priaznivým cenovkám, bohatej funkcionalite a vysokej kvalite známe po celom svete. V ponuke značky nájdete však aj takpovediac diskrétne elektronické zariadenia na vaporizáciu, ktoré možno uschovať i do veľmi malého vrecka. Ich konštrukcia navyše ani zďaleka nepripomína bežný prenosný vaporizér, takže neskúseného jedinca len veľmi ťažko napadne, že by išlo o niečo na vapovanie sušiny. Skvelým príkladom môže byť vape pen na konopné šišky s názvom SLICK alebo WIX, v ktorom sa pre zmenu nachádza komora pre dab (wax) alebo iný typ vysoko-percentného koncentrátu z konope. Pre náročnejších je zase k dispozícii model V5 NANO.

Flowermate SLICK vaporizér

Ako už bolo spomenuté, štýlový vape pen FLOWER MATE SLICK ponúka také konštrukčné prevedenie, ktoré pripomína pero alebo fixku, nie špičkový prenosný vaporizér. Teda ak sa práve nepoužíva. V takom prípade je už totiž vidieť takzvaný náustok zo skla, cez ktorý prebieha inhalácia konopnej pary. Vaporizér je aj v tomto prípade vyrobený z prvotriednych materiálov, pričom je k dispozícii ako pod (komora) na liquid alebo wax, tak aj pod na sušené konopné kvety. Batéria zariadenia dosahuje kapacitu o veľkosti 2500 mAh.

Flowermate SLICK a WIX
Model SLICK a WIX

Flowermate WIX vaporizér

Vaporizér FLOWER MATE WIX je síce malý, no zároveň aj poriadne lacný. Za niečo okolo 40 euro nadobudnete veľmi diskrétny a kompaktný vape pen na takzvané konopné koncentráty s vysokým obsahom účinných látok a živín. Elektronické zariadenie sa podobná na model SLICK, no nemá odnímateľný vrchnák ani tak viditeľný náustok, ktorý je tentokrát vyrobený z drahého kameňa s názvom Zirkón. V každom jednom prípade preto pripomína skôr pero ako vaporizér na husté a lepkavé koncentráty. Funkcionalita zahŕňa 3 prednastavené teploty nahrievania a len 10 sekundovú prípravu na používanie. Nabíjanie batérie prebieha prostredníctvom moderného štandardu USB C.

Flowermate AURA vaporizér

FLOWER MATE AURA ponúka asi všetko, čo by mal mať každý jeden poctivý prenosný vaporizér na sušinu, dab aj olej. Okrem taktiež kompaktnej, fixku pripomínajúcej konštrukcie z prvotriednych materiálov je súčasťou výbavy i praktický monochromatický displej, kde sa okrem iného zobrazuje teplotný rozsah od 40 až do 230 stupňov Celzia vrátane aktuálneho stavu batérie. Nahrievanie konopných kvetov alebo koncentrátov prebieha v keramickej komore, o čo sa stará až 7 tepelných prúdov. Zariadenie nielen vďaka tomu vytvára paru s jemnou chuťou aj skvelou hustotou.

Flowermate AURA a V5 NANO
Flowermate AURA a V5 NANO

Flowermate V5 NANO vaporizér

Drahší, no zároveň aj dobre vybavený. Vaporizér MATE V5 NANO je kompaktný, pekný a ponúka výbavu, aká by nepochybne nadchla aj náročnejšieho vapera. Okrem 30 sekundového nahrievania a energeticky efektívneho OLED displeja, kde sa zobrazujú všetky dôležité informácie, je k dispozícii aj prvotriedne spracované hliníkové telo s keramickou komorou na nahrievanie sušiny vrátane vymeniteľnej 2 500 mAh batérie. Náustok sa navyše môže v prípade potreby jednoducho odskrutkovať a skryť priamo do útrob konštrukcie, aby tak nezavadzal alebo nesmrdel.