Téma konvekčný vaporizér VS kondukčný vaporizér zaujíma najmä toho, kto sa obzerá po novej mašine. Ak medzi nich patríš aj ty, tak potom rozhodne čítaj ďalej. V tomto článku sa pozrieme na to najdôležitejšie z najdôležitejšieho. Aký je teda rozdiel medzi konvekčným a kondukčným vaporizérom? Ktorý z nich je lepší a ktorý pre zmenu najpopulárnejší? Je medzi nimi príliš veľký rozdiel?

CBD predajna sk

Konvekčný VS kondukčný vaporizér
Konvekčný vaporizér VS kondukčný

Konvekčný vaporizér

Takzvané konvekčné vaporizéry sa v drivej väčšine spájajú s high-end kúskami na pultoch obchodov. A to preto, lebo použitá technológia umožňuje vytvárať vysoko-kvalitnú a vysoko-efektívnu paru s perfektnou chuťou. Je podstatne lepšia ako pri používaní takzvaného konkukčného vaporizéru, preto je aj drahšia.

Celé to funguje na princípe nahrievania vstupného materiálu teplým vzduchom, nie stenou komory, vďaka čomu sa v konečnom dôsledku získa viac účinných látok.

Kondukčný vaporizér

Kondučné vaporizéry majú na spotrebiteľskom trhu značnú väčšinu. Nízke výrobné náklady totiž umožňujú vytvoriť lacné, no zároveň i dobré elektrické zariadenia na vaporizáciu bylín, kvetov alebo koncentrátov. Stačí sa pozrieť na zoznam najpopulárnejších vaporizérov na americkom spotrebiteľskom trhu, kde nechýba ani DAVINCI.

Kondučný vaporizér funguje na princípe nahrievania vstupného materiálu stenou komory, kam sa vkladá. To inými znamená, že kraje budú preprečené viac ako stred.

Rozdiel

Rozdiel medzi konvekčným a kondukčným vaporizérom spočíva v spôsobe spracovania vstupného materiálu. Zakiaľ, čo jeden typ zahrieva sušinu teplým vzduchom, ten druhý na to používa steny komory. Efektívnejší je, samozrejme, spôsob číslo jedna. Sušina je v takom prípade ohrievaná z každej jednej strany, nielen zo strany, kde je plocha komory na vkladanie byliniek alebo šišiek konope.