SMOK NFIX vape pod a RECENZIA od WEEDBLOGu. Aký je kompaktný vaporizér na liquid od skúsenej značky SMOK tech? Prinášame skúsenosti s parádnou alternatívou jednorazových e cigariet aj nového vape zariadenia IQOS VEEV, ktorá má malý 0,69″ OLED displej, USB C, 700 mAh batériu vrátane špičkovej vape nádrže s dvomi MTL cievkami a 3 ml objemom. Rozsah výkonu vaporizéru NFIX dosahuje pri použití niektorej z dvoch pribalených nádrží s odporom o veľkosti 0,8 Ohmu od 1 W do 25 W. Aká je teda vytváraná vodná para alebo výdrž na jedno nabitie?

cbd predajna sk

SMOK NFIX vape pod RECENZIA
SMOK NFIX vape pod RECENZIA

SMOK patrí medzi renomovaných výrobcov vysoko-kvalitných vaporizérov, ktorý má aj u nás na Slovensku nemalý klub fanúšikov. Používatelia jeho elektrických zariadení na vapovanie sa totiž môžu spoľahnúť na veľmi vysokú úroveň spoľahlivosti aj konštrukčného prevedenia. Jedným z najväčších ťahákov značky je však hlavne agresívna cenová politika, ktorú je možné cítiť na takzvaných ľudových cenovkách. Za kompaktný kúsok s názvom NFIX, náhradnou vape MTL nádržou (3 ml) aj nabíjacím USB C – USB A káblom sme zaplatili rovných 30 euro. To všetko sa nachádza v taktiež kompaktnom balení, na ktorom je okrem iného príležitosť vidieť i samotnú technickú špecifikáciu. O čo teda ide?

SMOK NFIX vaporizér na liquid

Ako už bolo spomenuté, vaporizér na liquid SMOK NFIX skrýva v solídne prevedenej konštrukcii z plastu 700 mAh batériu, o ktorej informuje prítomný OLED displejík s uhlopriečkou o veľkosti necelého palca. Je to síce len 0,69″, no čo sa týka využitia, tak nemáme absolútne žiadne výhrady. Práve naopak, je to veľmi užitočná vecička, vďaka ktorej sa používateľ rýchlo dozvie údaje, ako je napríklad aktuálny stav akumulátora či aktuálny odpor, koľko bolo zrealizovaných ťahov alebo ako veľký výkon je momentálne nastavený. Ten sa pri použití pribalenej nádrže pohybuje od 1 W až do 25 W. Nastavovanie prebieha prostredníctvom malého, no pevného hardvérového tlačidla hneď vedľa zobrazovacieho panelu.

SMOK NFIX – konštrukcia

SMOK NFIX vape pod pozostáva z kompaktnej unibody konštrukcie, ktorá nevŕzga. A to aj napriek tomu, že je celá z plastu. Výrobcovi sa vďaka nemu podarila dosiahnuť váha o veľkosti len 32 gramov. Vaporizér na liquid je extrémne ľahký, pričom má rozmery, ktoré možno prirovnávať k vape IQOS VEEV alebo bežným jednorazovým elektronickým cigaretám. Pri zovretej dlani stredného zrastu je zo zariadenia NFIX vidieť len priehľadná časť vape nádrže, takže možno povedať, že je kompaktné aj diskrétne. Čo sa týka rozmerov, tak dĺžka celého vaporizéru dosahuje 110 milimetrov, zatiaľ čo výška 21,5 milimetra. Najzaujímavejšou možno však označiť hrúbku, pretože tá má v tomto prípade len 13 milimetrov.

SMOK NFIX
SMOK NFIX

SMOK NFIX – vape nádrž

V balení SMOK NFIX kit sa nachádza ako jedno vape zariadenie, tak aj dve poriadne vape nádrže s dvomi MTL cievkami. V oboch prípadoch hovoríme o odpore, ktorý dosahuje 0,8 Ohmu, takže variabilný výkon umožňuje nastaviť 1 až 25 Wattov. Výrobca SMOK na svojom webe uvádza, že v prípade oboch kúskov odporúča minimálne 15 W. Ako sme sa presvedčili na vlastnej koži, prítomné MTL cievky tak potom dokážu produkovať veľmi bohatú arómu, ktorá je súčasťou hustej, voňavej vodnej pary. Jednoducho povedané, zážitok, na aký sa len tak nezabudne.

SMOK NFIX vape na liquid RECENZIA
SMOK NFIX vape na liquid RECENZIA

SMOK NFIX – vodná para

Vaporizér na liquid SMOK NFIX vytvára pri správnom nastavení výkonu takú aerosól, na akú sa nehrabe ani jedna jednorazová e cigareta na slovenskom spotrebiteľskom trhu. Najmä však vtedy, keď si používateľ zaobstará vysoko-kvalitný e liquid s nikotínovou soľou. Vodná para je pri takej kombinácii nadštandardne hustá, voňavá aj chutná. V prípade potreby je navyše k dispozícii vape nádrž s jednou MTL cievkou a odporom o veľkosti 1 Ohm, ktorú si možno v prípade dodatočne zaobstarať. Na web stránke sa uvádza, že vaporizér potom ponúka veľmi citeľné ťahy s intenzívnou arómou. Nám sa ale do rúk zatiaľ nedostala, takže nevieme povedať rozdiel.

SMOK NFIX – výdrž batérie

Batéria v útrobách vaporizéru NFIX vydrží na jedno plné nabitie fungovať jeden celý deň (100% = asi 1 000 ťahov). Samozrejme, aj tu niečo také závisí od viacerých dôležitých faktorov, ako je napríklad frekvencia alebo čas používania. Rovnako vie však výdrž zariadenia ovplyvniť i nastavený výkon, čiže ak niekto potrebuje maximálnych 25 wattov, tak by sa mal pripraviť na to, že NFIX bude potrebné počas dňa dobíjať. Našťastie nejde o nič, čo sa dá nazvať katastrofickým. Batériu so 700 mAh kapacitou možno prostredníctvom pribaleného USB C – USB A kábla dobiť za zhruba jednu hodinu. A áno, nabíjanie prebieha aj po pripojení ku smartfónu. Treba si iba zaobstarať kompatibilné konektory, pretože USB A (foto nižšie) nepripojíte do žiadneho telefónu.

SMOK NFIX vaporizér na liquid RECENZIA
SMOK NFIX vaporizér na liquid RECENZIA

SMOK NFIX vape pod RECENZIA

SMOK NFIX vape pod je kompaktný, ľahký, diskrétny, výkonný aj dobre poddajný, čím máme na mysli možnosť meniť výkon podľa potreby používateľa. Ak k tomu pridáme i intuitívne a jednoduché používanie, v rámci ktorého stačí iba zasunúť plnú vape cartridge a hardvérovým tlačidlom vybrať watty, tak z toho vznikne veľmi silný konkurent ako pre jednorazové elektronické cigarety, tak aj pre populárne vape zariadenie IQOS VEEV.

Pokiaľ hľadáte nielen ekonomickejšiu alternatívu za jeden zo spomenutých konkurenčných produktov, tak ste ju zrejme práve našli. SMOK MBAR PRO s AQUA VAPE liquidom je možno praktickejší, no čo sa týka ceny, kvality vodnej pary alebo výkonu, tak tento vaporizér na liquid víťazí na plnej čiare. Rozhodne odporúčame každému, kto chce prejsť z cigariet na vapovanie. Ideálna vecička nielen pre začínajúcich vaperov, ktorí hľadajú poriadne hity z malej konštrukcie. Hodnotenie 10/10