TOOVAP vape a RECENZIA od WEEDBLOGu. Aká je jednorazová elektronická cigareta od pomenej známej, no kvalitnej značky TOOVAP? Prinášame skúsenosti s vape, ktorý možno porovnávať s populárnou e cigaretou SALT Switch alebo podstatne drahšou HQD WAVE z Číny. Aj testovaný TOOVAP ponúka na vapovanie 600 ťahov, pričom stojí 8 euro. Aká je však chuť alebo kvalita? Sú k dispozícii i bez nikotínu?

CBD predajna

TOOVAP vape RECENZIA 600 šlukov
TOOVAP vape RECENZIA 600 šlukov

Podobne ako konkurencia, aj TOOVAP prináša na pulty slovenských obchodov, trafík či e-shopov elektronické cigarety s návykovým nikotínom i bez. Na internete sa nám však nepodarilo nájsť oficiálnu webovú stránku, takže je otázne, z akej krajiny vape značka pochádza. Z dostupných informácií na balení produkt možno ale vydedukovať, že ide o Francúzsko, vrátane toho, že jeden šluk poskytne 66 mikrogramov. Ak by sme teda toto dôležité číslo porovnali s jedným zo spomenutých konkurenčných kúskov, tak sa dopracujeme k záveru, že máme čo dočinenia s citeľne nižšou hodnotou, ako je ich priemer. Kompenzuje to ale aróma, akú dnes ponúka len veľmi málo jednorazových konkurentov s nikotínovou soľou.

TOOVAP e cigareta 600 šlukov

Ako už bolo spomenuté, jednorazová TOOVAP e cigareta, ktorej sa hovorí aj vape, má v repertoári približne tých 600 ťahov. Všetko závisí od toho, ako používateľ elektronického produktu ťahá. Ak sú šluky dlhé a pravidelné, tak môže byť ťahov o pár desiatok menej. Čo sa týka elektrickej energie, tak o tú sa stará zabudovaná a nenabíjateľná batéria so 400 mAh kapacitou. Kapacita e liquid zásobníka zase dosahuje 2 mililitre, kde je dokopy k dispozícii 40 mg návykovej látky.

TOOVAP RECENZIA 600 šlukov
TOOVAP RECENZIA 600 šlukov

Samozrejme, k dispozícii sú aj bez nikotínové alternatívy na odvykanie od fajčenia, kde je presná nula. K čistému tabaku sa nám ale v jednej z miestnych trafík nepodarilo dopátrať, takže je otázne, či vôbec niečo také TOOVAP ponúka. So sladkými e cigaretami mu to však ide viac ako len dobre. Niektoré ovocné príchute treba ale najskôr takpovediac dešifrovať, pretože ich originálne názvy vo francúzštine nedávajú drvivej väčšine Slovákov príliš veľký význam. Napríklad Banana alebo Ananas Frais nie je problém, no čo také Pomme Verte? Ak by sme to preložili do slovenčiny, tak ide o veľmi obľúbené zelené jablko v ICE prevedení.

TOOVAP vape – chuť vodnej pary

Jednorazová e cigareta TOOVAP má chuť, ktorú možno prirovnávať ku vape HQD WAVE alebo HQD Cuvie. Je totiž nadštandardne aromatická – rozhodne aromatickejšia ako SALT Switch, no zároveň menej aromatická ako spomenutý čínsky konkurent za zhruba 12 euro. Pokiaľ teda niekomu prekáža príliš sladká chuť e cigarety, tak si na svoje asi nepríde. Existuje však množstvo kvalitatívne zrovnateľných alternatív s obdobnou cenovkou, ktoré sú citeľne menej aromatickejšie. Čo sa ale týka vodnej pary, tak tá je hustá a chutná, a to aj pri slabšom ťahu. Jediným problémom bolo to, že vape z času na čas fungoval i po minutí e liquidu, kedy vytváral nechutnú, prepálenú arómu.

TOOVAP vape RECENZIA

Ak by sa prehliadla tá menšia chybička, ktorá má zrejme pôvod vo výrobe, tak môže ísť o citeľne cenovo dostupnejšiu, no chuťovo zrovnateľnú alternatívu populárneho čínskeho vape HQD WAVE. Najmä pre toho, kto príliš nefandí presladeným elektronickým cigaretám. TOOVAP vape je síce tiež sladký, no rozhodne nie tak ako podaktoré kúsky z portfólia giganta HQD. Skôr má bližšie k obľúbenej e cigarete SALT Switch, ktorá je však na druhú stranu asi o 1,50 euro lacnejšia. Treba sa len pripraviť na to, že niektoré dostupné príchute na slovenskom spotrebiteľskom trhu nesú originálne francúzske názvy. Hodnotenie 8/10