HQD Cuvie vape pen a RECENZIA od WEEDBLOGu. Aká je jednorazová e cigareta od renomovanej čínskej značky HQD? Akú má príchuť alebo výdrž? Prinášame naše skúsenosti s vape pen, ktorý pripomína na Slovensku populárny vape Salt Switch. Ten je však mierne lacnejší, pričom má až 600 ťahov. V tomto prípade je na papieroch reč iba o polovici. Vape HQD Cuvie, na ktorý sme sa pozreli, vydrží fungovať zhruba tých 300.

CBD predajnachill shop

HQD Cuvie RECENZIA
HQD Cuvie RECENZIA

21. storočie sa nesie v znamení vapingu. Nie je preto asi ani žiadnym veľkým prekvapením, že sa na pultoch obchodov a e-shopov objavuje čoraz viac kvalitných jednorazových elektronických cigariet, medzi ktoré patria aj produkty od výrobcu HQD z ozrutného čínskeho mesta Šen-čen. V našom ďalšom teste sme sa preto pozreli na veľmi obľúbený vape pen HQD Cuvie, ktorý môže, ale i nemusí obsahovať návykovú látku nikotín. To najzaujímavejšie na ňom ale je, že jeho veľkosť dosahuje nadštandardne malé rozmery. To inými slovami znamená, že podobou pripomína malý USB kľúč do počítača. Vďaka tomu ho možno bez problémov skryť aj do menšej dlane alebo tesného vrecka nohavíc.

HQD Cuvie e cigareta (vape)

Jednorazová e cigareta HQD Cuvie je fyzicky malá, preto má v ponuke len 300 šlukov. Cena je však i napriek tomu vyššia ako cena, ktorá prislúcha konkurencii až s dvojnásobne väčším počtom ťahov. Dať zhruba 8 euro za niečo, čo vydrží fungovať podstatne kratšie ako obdobne chutiaca alternatíva za 7 euro, nie je pre potenciálneho zákazníka nič presvedčivé. A to ani v prípade, ak sa bavíme o globálne známej značke s vysokou úrovňou kvality, ako je HQD. Na skúšku možno fajn, no nejde o nič, čo by bolo tak zaujímavé ako lepší model HQD Wave (600 šlukov), ktorý je síce drahý (cca 12 euro), no má chuť, akú v súčasnosti neponúka ani jedna jednorazová elektronická cigareta na slovenských pultoch.

HQD Cuvie – chuť a príchute

HQD Cuvie je podobne ako HQD Wave k dispozícii s pestrou paletou rôznych, predovšetkým ovocných príchutí. V teste sme sa pozreli na kúsok s obľúbenou chuťou BLUE RAZZ (nikotínová soľ), čo je v preklade čučoriedka. Nejde síce až o tak sladkú príchuť ako v prípade modelu Wave, no práve v tom skrýva čaro HQD Cuvie. Existujú ako ľudia, ktorým sedí nadštandardne aromatická aerosól, tak aj takí, ktorí pre zmenu vyhľadávajú niečo, čo je menej cítiť. V takom prípade je tento malý kúsok z Číny ideálnou voľbou. Dalo by sa to prirovnať k vodnej pare z konkurenčného Salt Switch alebo pomenej známeho KILLA switch s obdobne vysokou cenovkou. Kvôli slabej výdrži nejde ale o vape, ktorý by bol vhodný pre pravidelného fajčiara.

HQD Cuvie RECENZIA
HQD Cuvie RECENZIA

HQD Cuvie – výdrž batérie

Najväčšou slabinou vape HQD Cuvie je slabá výdrž. Či už dôjde tekutá náplň alebo sa vybije batéria, jednorazová elektronická cigareta sa pri silných a pravidelných šlukoch dokáže veľmi rýchlo vypnúť. Na papieroch je síce uvedených 300 ťahov, no tie závisia od spomenutých faktorov. Ak by sme to počítali, tak ich v skutočnosti mohlo byť tak 250. Pokiaľ teda patríte medzi tuhých fajčiarov, HQD Cuvie vám vydrží slúžiť tak dve, tri hodinky. Ide skôr o produkt pre občasných vaperov, ktorý možno vďaka nadštandardne malým rozmerom veľmi pohodlne uschovať. V útrobách vape penu sa skrýva len 280 mAh batéria, a to vrátane e liquidu s objemom o veľkosti len 1,25 ml.

HQD Cuvie RECENZIA

Skromných 300 ťahov, no na druhú stranu populárna značka, malinké rozmery či jemne sladká príchuť. Elektronická cigareta HQD Cuvie je takpovediac vape luxus pre toho, komu neprekáža dosť nevýhodný pomer medzi špecifikáciou a cenou. Kúpiť si ju zrejme kúpi len ten, kto sa radí medzi takzvaných fanúšikov čínskeho výrobcu, ktorý je známy po celom svete. Chuť alebo hustota vodnej pary sa totiž vyrovná kvalite pary z cenovo dostupnejšej konkurencie s až dvojnásobne väčším počtom šlukov, ako je napríklad spomínaný Salt Switch.