KILLA switch vape pen a RECENZIA od WEEDBLOGu. Aká je jednorazová e cigareta od európskej značky KILLA? Akú má chuť alebo výdrž? Prinášame naše skúsenosti s vape pen, ktorý na Slovensku patrí medzi najlepšie e cigarety. Ide o jeden z najsilnejších konkurenčných produktov pre populárne e cigarety Salt Switch, ktorý je trošku drahší, no zároveň aj trošku lepší. Ak vás teda zaujíma viac, tak rozhodne čítajte ďalej.

izy vape

Boom v jednorazových e cigaretách spôsobil okrem iného aj to, že sa na pultoch obchodov, trafík a e-shopov začalo objavovať čoraz viac v našich končinách neznámych výrobcov. Značka KILLA z Estónska nováčik síce nie je, no do nedávna ponúkala len nikotínové vrecúška do úst. Čo sa teda týka vape KILLA switch, ktorému je venovaný tento test, tak nejde o e cigaretu, ktorú by na Slovensku poznalo veľa ľudí. Teda aspoň zatiaľ. Veci sa totiž nepochybne čoskoro zmenia, nakoľko máme česť s výrobkom typu vape pen, ktorému takmer nič nechýba – nie je drahý a má okrem iného aj skvelú chuť.

KILLA switch RECENZIA
KILLA switch RECENZIA

KILLA switch e cigareta (vape)

Jednorazová e cigareta KILLA switch ponúka podobne ako konkurenčný vape pen Salt Switch s novou technológiou až 600 ťahov. Aj v tomto prípade je však finálny počet šlukov závislý od toho, ako používateľ ťahá. Pokiaľ sú ťahy dlhé a frekventované, tak sa môže stať, že spomínané číslo spadne aj o 50 až 100 šlukov. Avšak to, v čom táto elektronická cigarety od európskej značky KILLA vyniká, je najmä chuť či hustota vodnej pary, ktorú vytvára. Stačí čo i len malý ťah a tento jednorazový vape pen ponúkne neuveriteľný pôžitok z vapovania bez akéhokoľvek nabíjania alebo dopĺňania e liquidu.

Je to jednoduché. Nie je potrebné dopĺňať palivo, čistiť alebo nabíjať vaše zariadenie. Jednorazové zariadenie KILLA SWITCH robí z fajčenia pôžitok.

KILLA switch

KILLA switch – chuť a príchute

Jednorazový vape KILLA switch má v repertoári pomerne slušnú paletu príchutí, medzi ktorými nechýba ani obľúbený tabak alebo energetický nápoj, ktorý skutočne chutí ako kvalitný energy drink. Na výber sú ako skvelo chutiace ovocné príchute, tak aj príchute s chuťou kvalitného tabaku, ktorému asistuje buď arabská káva alebo obľúbená vanilka. Ak teda nepatríte medzi fanúšikov sladkej vodnej pary, tak si nepochybne prídete na svoje pri príchutiach ako Tobacco Vanilla alebo Tobacco Arabica, ktorá kombinuje čistú tabakovú arómu s prenikavou arómou arabskej kávy. Milovníci exotiky si zase môžu vybrať šťavnatý Pineapple alebo aromatický Lychee Ice.

Čo sa týka skúsenosti z praxe, tak KILLA switch e cigareta vytvára hustú, voňavú a aj skvelo chutiacu aerosól, pričom využíva takzvanú nikotínovú soľ, ktorá vyniká v tom, že neškriabe v krku. Vodná para je podľa nášho skromného názoru o niečo kvalitnejšia ako para z lacnejšej alternatívy Salt Switch.

KILL switch e cigareta je k dispozícii aj ako príchuť Pineapple
KILLA switch e cigareta je k dispozícii aj ako príchuť Pineapple

KILLA switch – výdrž batérie

KILLA SWITCH vape patrí medzi takzvané jednorazové elektronické cigarety, ktoré nemožno nabíjať ani dopĺňať. Jedno zariadenie na papieroch síce vydrží až 600 šlukov, no v praxi môže toto číslo spadnúť o 50 alebo až 100 ťahov. Závisí to najmä od toho, ako často a ako dlho sa z e cigarety ťahá vodná para. Každé jedno potiahnutie totiž štartuje prítomnú techniku, ktorá sa stará o to, aby z prítomnej tekutej náplne (e liquid) vznikla spomínaná aerosól s účinnými látkami, a tým sa spotrebováva väčšie množstvo elektrickej energie. Priemernému fajčiarovi (vaperovi) môže táto vecička vydržať dva až tri dni, občasnému kľudne aj celý týždeň a pravidelnému fajčiarovi zhruba jeden deň.

Treba však počítať s tým, že čím dlhšie je vape pen aktivovaný, tým viac stráca jeho chuť kvalitu. Po pár dňoch už preto nemusí chutiť tak, ako chutil na začiatku. Nejde ale o výnimku. Toto pravidlo platí pri každej jednej jednorazovej e cigarete.

KILLA switch – cena a predaj

Akú má jednorazová e cigareta KILLA switch cenu? Za jeden kúsok, ktorý ponúka zhruba tých 600 šlukov (40 mg nikotínu), dáte v trafike približne 8 euro. Ak zoberieme do úvahy počet ťahov, kvalitu vodnej pary a široký výber z príchutí, a to vrátane tabaku, tak nie je na čo nadávať. Konkurenčný vape Salt Switch s novou technikou, ktorá mu poskytla taktiež 600 šlukov, stojí síce zhruba o 1 euro menej, no ani zďaleka neponúka tak skvelý zážitok z vapovania ako KILLA switch. Predaj prebieha ako v trafikách vo väčších slovenských mestách, tak aj na internete, takže s dostupnosťou nie je žiadny veľký problém.

KILLA switch RECENZIA

Slušných 600 šlukov, nadštandardná kvalita vodnej pary a cena, ktorá nie je veľká a zároveň ani malá. Jednorazová e cigareta KILLA switch má asi všetko, čo by mal mať každý jeden poriadny konkurent obľúbeného vape Salt Switch. Ak vám teda jeho chuť či aerosól príliš nešmakuje, táto vecička môže byť skvelou alternatívou. Vape pen KILLA SWITCH obstál v našej recenzii na jednotku s hviezdičkou, pretože mu nie je ani čo vytknúť. Snáď len to, že mu chýba poistka pred deťmi. Ale to je už iba drobný detail.