HHC-H (Hexahydrokanabichlórhexol) patrí medzi polo-syntetické kanabinoidy, ktoré sa prirodzene nenachádzajú v rastline konopa. Na výrobu sa podobne ako pri klasickom HHC využíva špeciálny chemický proces s názvom hydrogenácia. Tým sa dosiahnú účinky na úrovni THC. Niektoré informácie z kuloárov dokonca hovoria i to, že efekt môže byť v tomto prípade až niekoľkonásobne silnejší ako sila marihuany.

hhc h
HHC H sa vyrába v laboratóriu a má účinky, ktoré dosahujú silu THC (FOTO pexels.com)

Kanabinoid HHC-H a účinky

Ako už bolo spomenuté, kanabinoid HHCH sa prirodzene nenachádza v konope. Preto musí byť vyrábaný v špecializovanom laboratóriu, kde sú nevyhnutné mašiny na hydrogenáciu. Vyrábať sa ho však rozhodne oplatí, pretože má potenciu na úrovni THC. Predstavuje tak skvelú alternatívu k veľmi silnému kanabinoidu s názvom HHC-P alebo THC-P.

Čo sa týka samotných účinkov, tak na základe dostupných informácií možno povedať, že ide o slabší kanabinoid, ako je HHCP a zároveň silnejší, ako je HHC. A áno, aj tu určuje učinky substancie pomer izomérov 9S a 9R, ktoré bývajú pre čo najlepšiu efektivitu v pomere 1 ku 1.

Medzi efekty užitia patrí slabšia eufória, zmena vedomia, zmeny myslenia, červené oči alebo nadštandardná chuť na jedlo.