HHC-P (Hexahydrokanabiforol) je účinná látka, ktorá predstavuje potentnejšiu, čiže silnejšiu alternatívu klasického HHC. A to preto, lebo ide o substanciu, ktorá má odlišnú chemickú štruktúru. Tá jej umožňuje realizovať silnejšie interakcie s ľudskými receptormi, čo sa v konečnom dôsledku odrazí na vyššej sile. Preto v tomto prípade hovoríme o jednom z najsilnejších kanabinoidov, ktorý sa však vyrába v laboratóriu. Ako už možno niekto počul, kanabinoid vzniká chemickou premenou iných látok, pretože sa prirodzene nenachádza v rastline konopa.

Čo je HHC-P?
Čo je HHC-P?

Kanabinoid HHC-P a účinky

Ako už bolo spomenuté, kanabinoid HHC P nevzniká v konope, ale v laboratóriu z HHC. Do dnešného dňa nie je k dispozícii žiadny poriadny výskum, ktorý by tvrdil opak. Jedno je však isté, a to vysoká sila účinku. Ide o účinnú látku s veľmi vysokou potenciou, pričom tá hovorí o samotnej sile. Ak by sme kanabinoid prirovnali k HHC, tak ide o neporovnateľne citeľnejšiu alternatívu. Až tak citeľnejšiu, že ju možno prirovnávať k látkam, ako je THC-P, ktorá môže mať až niekoľkonásobne silnejšie účinky ako klasické THC.

Ide o polosyntetický derivát kanabinoidov, ktorý sa predáva približne od roku 2021. Predpokladá sa, že sa vyrába hydrogenáciou tetrahydrokanabiforolu (THCP).

Wikipedia

HHCP je v týchto dňoch jedným z najrozšírenejších kanabinoidov z rodinky HHC. Obchody ho predávajú ako súčasť vape produktov, najviac ako cartridge alebo pen. Nájst ho ale môžeme aj ako súčasť konopných kvetov, ktoré sa postriekajú špeciálnym konopným destilátom.