THC-P (Tetrahydrokanabiforol) je súčasťou chemickej štruktúry rastliny konopa. Ide o psychoaktívny kanabinoid, ktorý začal zaplavovať spotrebiteľský trh a pulty obchodov. Prečo je však taký populárny? Najmä vďaka jeho sile, ktorá môže byť až niekoľkonásobne vyššia ako sila klasiky s názvom THC. Preto možno povedať, že novinka ponúka nadštandardne intenzívne účinky.

Čo je THC-P?
Čo je THC-P? Jeden z prirodzene sa vyskutujúcich kanabinoidov v konope (FOTO pexels.com)

Kanabinoid THC-P a účinky

Kanabinoid THC P bol objavený len v roku 2019. O dva roky neskôr začal zaplavovať pulty obchodov a dnes je takmer na každom rohu. Čo sa týka sily, tak tu hovoríme o silnejšej alternatíve THC delta 9. Nevieme to však z výskumov, ale priamo od užívateľov. Niektorí z nich hlásia nadštandardné silné psychoaktívne účinky, iní zase hovoria, že ide síce o silné účinky, no tie sú však veľmi krátke.

Užívatelia hlásia zvýšené pocity relaxácie, zmenené vnímanie a zvýšenú introspekciu. V niektorých prípadoch jednotlivci zaznamenali väčšiu intenzitu typických účinkov spojených s THC, ako je napríklad zvýšené zmyslové vnímanie.

Neurogan

Medzi účinkami THCP dominuje zmena vedomia, lepšia nálada až eufória, červené oči, sucho v ústach alebo nadštandardná chuť na jedlo. Začiatočníci môžu pri vyšších dávkach pociťovať úzkosti a paranoje.