Skúsenosti s vaporizérom sú skvelé, no treba si vybrať správny typ kvalitného vaporizéru od skúseného alebo overeného výrobcu. Existujú ako vaporizéry na sušinu (bylinky – weed marihuanu), tak aj vaporizéry na liquid vrátane vaporizérov na koncentrát účinných látok z rastliny konope. Ide o perfektnú alternatívu za cigarety alebo jointy, ktoré horia a vytvárajú tak nechutný dym s množstvom karcinogénnych látok. Fajčiari si však budú musieť nejaký ten čas zvykať, pretože para z vape má značne odlišnú chuť ako horiaci tabak alebo horiace konopné kvety. Chýba jej decht, vďaka čomu je ako podstatne menej škodlivá pre ľudské zdravie, tak aj podstatne chutnejšia ako vdychovanie dymu.

CBD predajna sk

Naše skúsenosti s vaporizérom
Naše skúsenosti s vaporizérom sú pozitívne, pretože sme sa najmä vďaka nemu zbavili dymu z jointov a cigariet. Konope je chutnejšia aj účinnejšia

Vaporizácia umožňuje užívať konopnú alebo tabakovú sušinu s takou chuťou, s akou ju stvorila sama príroda. A práve v tom spočíva jedna z jej viacerých výhod. Vaporizéry vedia teda byť nielen zdravšie, ale aj chutnejšie či efektívnejšie (najmä čo sa týka účinku) ako jointy alebo cigarety.

Naše skúsenosti s vaporizérmi

Ak patríte medzi fajčiarov a plánujete prechod na niektorý z uvedených typov či druhov vaporizérov, tak budete mať bez akýchkoľvek pochýb pozitívne skúsenosti s varizérmi. Treba sa však pripraviť na to, že vám niekoľko aj týždňov môže chýbať takzvaný decht, ktorý je súčasťou dymu z horiaceho tabaku v cigarete. V prípade jointov, čiže konopných cigariet, sú vaporizéry na sušinu lepšie v tom, že ponúkajú podstatne lepší a chutnejší pôžitok z rastliny konope, pričom niečo podobné platí aj o vaporizéroch na koncentráty (konopné extrakty). Tie sú však určené predovšetkým pre ostrieľanejších, skúsenejších užívateľov účinných látok z marihuany, nakoľko je k dispozícii veľmi citeľný účinok.

Skúsenosti s vaporizérom na sušinu (bylinky)

Skúsenosti s vaporizérom na sušinu sú skvelé najmä vtedy, ak plánujete prechod z jointov. Zbavíte sa tak dymu s karcinogénnymi látkami, pocítite lepší účinok prítomnej látky a viac si vychutnáte originálnu chuť konope. Vaporizácia má v porovnaní s fajčením weedu (sušiny) hneď niekoľko veľkých výhod, a to aj prípade, ak sa je reč o takzvanom bongu (bublačka). Ak chcete mať istotu, že si nebudete príliš ubližovať, tak nie je nič lepšie, ako siahnuť po elektrickom zariadení od overeného výrobcu, kam možno vložiť sušené konopné kvety.

Vaporizér na bylinky (sušinu) ponúka skvelé skúsenosti
Vaporizér na bylinky (sušinu) ponúka skvelé skúsenosti najmä pre ľudí, ktorí plánujú prechod z jointov s konopnou sušinou

Skúsenosti s vaporizérom na liquid (náplň)

Skúsenosti s vaporizérom na liquid (tekúta náplň do elektronických cigariet) ocenia najmä tí, ktorí majú minimálne alebo žiadne skúsenosti s fajčením jointu (konopnej cigarety), respektíve s fajčením bežnej cigarety s tabakom. Mnohé tekuté náplne sú totiž ochutené a sladké, vďaka čomu ponúkajú diametrálne odlišné skúsenosti ako vdychovanie nechutného dymu z horiacej sušiny (tabak alebo konope) a prítomného papierika. Preto ide o jednu z najlepších volieb pre nefajčiarov, resp. pre ľudí, ktorým prekáža dym. Vaporizér na liquid vytvára tazvanú vodnú paru (aerosól).

Skúsenosti s vaporizérom na koncentráty

Vaše skúsenosti s vaporizérom na koncentráty nebudú príliš pozitívne, pokiaľ sa neradíte aspoň medzi mierne pokročilých užívateľov. Ide totiž o veľmi špeciálny typ produktu, ktorého už len malé množstvo obsahuj veľmi vysoké množstvá účinných látok z rastliny konope, ako je napríklad CBD, CBG alebo THC. A to vrátane bohatého množstva relaxačných živín, ako sú terpény a flavonoidy. Reč je však o veľmi efektívnom spôsobe užívania kanabinoidov, pretože stačí zopár šlukov z vaporizéra, ktorý je na niečo také vyrobený, a o chvíľu sa dostaví veľmi citeľný účinok. Konopné koncentráty, ako je napríklad dab, sú aj vďaka tomu čoraz vyhľadávanejším produktom z konope.