Jednorazová elektronická cigareta, niekedy označovaná aj ako vape pen, zaplavila pulty trafík a obchodov s elektronikou. Nie je sa však ani čomu čudovať. Jednoduché používanie z nej spravilo jeden z najpopulárnejších produktov vôbec. A to bez toho, aby niečo horelo a vytváralo karcinogénny dym s dechtom. Elektronické cigarety sú fenoménom 21. storočia a my sa teraz pozrieme na tie najlepšie z najlepších. Ktoré to teda sú?

najlepsia e cigareta
Najlepšia e cigareta nie je len jedna, je ich hneď niekoľko

Najlepšia e cigareta

Ktorá jednorazová elektronická cigareta je tá najlepšia? Otázka, na ktorú neexistuje jednoznačná odpoveď. A to preto, lebo ich je viacero. Jednoducho povedané, neexistuje len jedna najlepšia e-cigareta. K dispozícii sú však aj napriek tomu kúsky, ktorým sa rozhodne oplatí venovať pozornosť. O čo ide a prečo zrovna tieto?

Medzi našich favoritov patrí ako IZY VAPE ONE, tak aj SMOK MBAR Pro. Dôvod je pritom úplne jednoduchý – vyvážená vodná para. Obe elektronické zariadenia vytvárajú skvelo vyváženú aerosól, ktorá nadchne i náročnejšieho vapera. Nejde totiž o žiadny extrém (extrémne sladké alebo bez chuti) ani nič podobné.

Ako vybrať elektronickú cigaretu?

Pýtate sa, ako vybrať jednorazovú e-cigaretu? Nejde o nič komplikované. Stačí sa v obchode alebo trafike opýtať, ktorá sa predáva najviac. Ak vám však ani to nestačí a chcete nieco konkrétnejšie, tak v tom prípade odporúčame zoznam vyššie, kde sú naše najpopulárnejšie kúsky.

Výber e cigarety na vlastnú päsť zahŕňa zohľadnenie niekoľkých dôležitých faktorov. Prvým je počet ťahov. Áno, drvivá väčšina cigariet ponúka tých 600 ťahov, no aj napriek tomu existujú výnimky, ktoré dosahujú 700 až 800 ťahov. Teda aspoň tak uvádzajú výrobcovia na balení. Dryhým faktorom je príchuť. Keďže nie je chuť ako chuť, tak treba brať ohľad aj na tento pomerne dôležitý faktor, ktorý určuje príchuť cigarety. Tretím, posledným faktorom je značka. Nebudem si predsa kupovať produkt od niekoho, koho poriadne nepozná ani sám Google. Treba sa obzerať po známych značkach s poriadnou históriou. Viac informácií.

Ako funguje e cigareta?

Jednorazová elektronická cigareta funguje na princípe vaporizácie. V konštrukcii sa skrýva hneď niekoľko súčiastok, a to vrátane atomizéru, ktoré zabezpečujú vytváranie vodnej pary. Tá sa potom inhaluje do pľúc, kam prinesie účinné látky, ako je CBD alebo nikotín. Stačí len jednoducho potiahnuť.

Je e-cigareta bezpečná?

Samozrejme, ani elektronická cigareta nie je úplne bezpečná. Áno, je zdravšia ako klasické fajčenie cigariet, no rozhodne o nej nemožno povedať, že je bezpečná. A to preto, lebo tekutá náplň, alebo aj e liquid, môže obsahovať škodlivé látky. Existuje však takzvaná TPD registrácia, vďaka ktorej vieme povedať, ktorá značka je kvalitná a ktorá pre zmenu nie. A to preto, lebo registrácia vyžaduje nepretržité poskytovanie informácií o obsahu zloženia. Bez nej nie je v podstate možný legálny predaj elektronických cigariet.