THC-JD (Tetrahydrokanabidiol) je jedným z kanabinoidov, ktoré tvoria chemickú štruktúru rastliny konope. Ašak narozdiel od THC-V hovoríme o podstatne citelnejších účinkoch. Až tak citelnejších, že ich mnohí prirovnávajú k účinkom psychedelík, ako je napríklad psilocybín. V rastline je však tejto látky veľmi málo, preto sa vyrába prostredníctvom izomerácie – premeny chemickej štruktúry – z prekurzorov ako CBD (Kanabidiol).

thc jd
THC JD napodobňuje silné účinky psychedelík, ako je napríkad psilocybín (FOTO pixabay.com)

Kanabinoid THC-JD a účinky

Ako už bolo spomenuté, kanabinoid THC JD ponúka nadštandardné psychoaktívne účinky. Lepšie povedané psychedelické účinky, ktoré mnohí jedinci prirovnávajú k takzvaným zázračným hríbom. To okrem iného zahŕňa i silné ilúzie, červené oči alebo nadštandardnú chuť na jedlo. Teda aspoň tak tvrdia tí, ktorí mali príležitosť kanabinoid vyskúšať na vlastnej koži. Nakoľko ide o relatívne novú (čerstvo známu) účinnú látku, tak o nej vieme len veľmi málo. Ide prevažne o skúsenosti z praxe, nie výskumy.

Ide o komplexný kanabinoid, ktorý údajne napodobňuje účinky psychedelík, ako je psilocybín. Faktory, ako sú terapeutické využitie, bezpečnostný profil a zdravotné prínosy spojené s THCJD, si vyžadujú viac výskumu, aby sme im plne porozumeli.

seattlemet.com

Aj keď momentálne ešte stále chýba výskum, kanabinoid začal v uplynulých týždňoch zaplavovať internetový trh s konope. Obsahujú ho mnohé produkty, medzi ktorými dominuje vape v podobe cartridge alebo vaporizačného pera.