Tabakový gigant Philip Morris prináša ďalšiu prevratnú novinku na nahrievanie tabaku, ktorá tentokrát nesie názov IQOS ILUMA. Na výber je však ako ILUMA, tak aj model ILUMA ONE vrátane prémiového kúsku s názvom PRIME. Dokopy sú teda k dispozícii až tri rôzne vyzerajúce verzie s rôznymi cenovkami, ktoré už neobsahujú čepeľ na nahrievanie tabakovej náplne. Tá sa totiž po novom skrýva priamo v taktiež nových náplniach TEREA. Lepšie povedané, v každej jednej, pretože každá jedna tabaková náplň obsahuje malinké kovové teliesko, prostredníctvom ktorého prebieha takzvané indukčné nahrievanie. Preto nie je vylepšené zariadenie potrebné čistiť.

IQOS ILUMA na náplne TEREA nemá čepeľ
IQOS ILUMA na náplne TEREA nemá čepeľ, pretože sa po novom nachádza v jednotlivých tabakových náplniach

Nový IQOS bez čepele nesie názov ILUMA

Po vape novinke IQOS VEEV sme sa dočkali aj vylepšenej alternatívy na nahrievanie tabaku, ktorej Philip Morris tentokrát hovorí IQOS ILUMA. Ešte čerstvá IQOS novinka prináša pokrokový systém nahrievania bez tradičnej čepele, pretože tá sa po novom nachádza priamo v tabakovej náplni. A to už od samotnej výroby. Nie je teda asi ani žiadnym veľkým prekvapením, že sme sa okrem elektronického zariadenia v troch rôznych verziách dočkali aj nových tabakových náplní s atypickým názvom TEREA, v ktorých je malinký kus kovu. Práve vďaka nemu začne po vložení náplne prebiehať indukcia, a tá sa postará o to, aby začala vznikať žiadaná aerosól. Výrobca tomu hovorí SMARTCORE INDUCTION SYSTEM.

Uži si vylepšený zážitok z tabaku s IQOS ILUMA PRIME, naším najprepracovanejším a najpokročilejším zariadením. Vďaka SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™ technológii Ťa čaká príjemný a čistý zážitok bez námahy.

IQOS

Ako už bolo spomenuté na začiatku, novinka je k dispozícii až v troch rôznych verziách. Na výber je ako základný model IQOS ILUMA, tak aj model ILUMA ONE a model ILUMA PRIME. V čom sa teda medzi sebou líšia a koľko vôbec novinky na nahrievanie tabaku stoja?

IQOS ILUMA PRIME
IQOS ILUMA PRIME

IQOS ILUMA na nahrievanie tabaku

Základný model IQOS ILUMA (5 farebných prevedení) na nahrievanie tabakových náplní je v podstate predchádzajúci kúsok IQOS 3 DUO, avšak v modernejšom, krajšom kabáte. To inými slovami znamená, že samotné pero ponúka dve po sebe idúce použitia, pričom jeho kryt s batériou zvládne 20 plných nabití. Výrobca však sľubuje aj množstvo nových inteligentných funkcií vrátane širokej personalizácie v rámci mobilnej aplikácie pre smartfóny. Cena 69 euro

IQOS ILUMA PRIME na nahrievanie tabaku

IQOS ILUMA PRIME (4 farebné prevedenia) možno označiť za čerešničku na torte, pretože ide o model s prémiovým konštrukčným prevedením. Najlepšia IQOS novinka na nahrievanie tabaku totiž pozostáva z hliníku so špičkou povrchovou úpravou, čo poteší nejedného náročného používateľa. Čo sa však týka technologickej výbavy, tak je opäť v ponuke 20 plných nabití pera vrátane dvoch po sebe idúcich použití. Je to teda viac menej len o prémiovej konštrukcii a krajšom dizajne. Cena 119 euro

IQOS ILUMA PRIME prichádza v úplne novom dizajne, ktorý kombinuje elegantný eloxovaný hliník a textúrovaný kryt. Zariadenie nevyžaduje žiadne čistenie a umožňuje 2 po sebe idúce použitia. Plne nabitá vrecková nabíjačka má kapacitu na 20 použití.

IQOS

IQOS ILUMA ONE na nahrievanie tabaku

Cenovo najdostupnejší model IQOS ILUMA ONE (5 farebných prevedení) je len jedno zariadenie, ktoré ale na druhú stranu zvládne až 20 po sebe idúcich použití bez potreby niečo dobíjať. Nie je to síce 40, no sú aspoň ihneď k dispozícii. Je to teda taká alternatíva pre tých, ktorí sa radia medzi takzvaných náruživých používateľov, ktorým môže frekventované dopĺňanie elektrickej energie do zahrievacieho pera takpovediac prekážať. Cena 49 euro

Náplň TEREA pre IQOS ILUMA pod lupou
Náplň TEREA pre IQOS ILUMA pod lupou

Náplne TEREA obsahujú kovové teliesko

Nová náhrada tabakových náplní HEETS nesie názov TEREA, pričom každá jedna náplň v balení obsahuje malinké kovové teliesko, ktoré spúšťa indukčné nahrievanie. Stačí ju len vložiť do aktivovaného elektronického zariadenia ILUMA a o pár sekúnd je pripravené do ostrej akcie. Pokrokový zahrievací systém SMARTCORE INDUCTION SYSTEM má podľa slov výrobcu hneď niekoľko nezanedbateľných výhod. Keďže neobsahuje tradičnú zahrievaciu čepeľ, tak už nie je ani potrebné nikde nič čistiť. Všetok bordel vrátane kovového telesa zostáva v útrobách vynovenej tabakovej náplne, ktorá prichádza až v 13 rôznych príchutiach. Jeden kartón, čo je 10 krabičiek po 20 náplní, stojí v e-shope výrobcu 40 euro.