Nikotínové vrecúško je jednou z alternatív klasického fajčenia cigariet. Nič nehorí, nič nesmrdí a nič nie je za bežných okolností ani vidieť. Ide totiž o diskrétnu formu užívania návykového nikotínu. Vrecúško stačí iba vložiť do úst za zuby a čakať na účinok látky. Nič viac, nič menej. Existujú však silné, ale aj slabšie formy, čo inými slovami znamená, že nie je vrecúško ako vrecúško. Budúci užívateľ si teda môže okrem príchute vybrať i to, akú chce silu.

Takto vyzerá nikotínové vrecúško
Takto vyzerá nikotínové vrecúško (FOTO pixabay.com)

Nikotínové vrecúško ako alternatíva fajčenia

Ako už bolo spomenuté, nikotínové vrecúška možno bez akýchkoľvek pochybností označiť za menej škodlivú alternatívu fajčenia kasických cigariet. Nikde nič nehorí ani nesmrdí, takže nikoho ani neotravuje agresívny dym. Ide však len o pár výhod, ktorých je podstatne viac.

Nikotínové vrecká sú biele vrecká obsahujúce okrem iných zložiek aj nikotín. Nezahŕňajú tabakový list, prach alebo stonku. Nikotín môže pochádzať buď z tabakových rastlín, alebo môže byť syntetický.

Wikipedia

Ďalšou z výhod nikotínových vrecúšok je fakt, že ide o produkty s rôznou silou. Užívateľ si preto môže vybrať konkrétnu silu, aby tak vyhovel svojim požiadavkám. A to isté platí o príchuti, ktoré sú v tomto prípade naozaj pestré.

Čo sa týka zdravia, tak ide o pomerne sporný bod výhod vrecúšok. Užívateľ síce nič nefajčí, no stále môže počítať s tým, že nejde o úplne bezpečné produkty. Spôsob užívania môže totiž prispieť k problémom s dasňami.