Počuli ste už o slovnom spojení BAD TRIP z marihuany, no nechápete, o čo konkrétne ide? Keďže ide o čoraz frekventovanejší výraz, tak sa v tomto článku pozrieme na to, čo je tzv. Zlý výlet, ako vzniká a ako sa mu dá vyhnúť. V jednoduchosti možno však už teraz povedať, že sa spája s takzvaným predávkovaním. Inými slovami aj s nadmernou dávkou psychoaktívnej a halucinogénnej účinnej látky THC, ktorú dotyčný jednoducho psychicky nezvládne, preto začne nekontrolovateľne zvracať, strácať orientáciu v čase aj priestore a pociťovať veľmi silnú únavu.

Čo je Bad Trip z marihuany
Čo je Bad Trip z marihuany? Je to takpovediac predávkovanie látkou THC

Čo je to BAD TRIP z THC?

Ako už bolo spomenuté, BAD TRIP z THC vzniká najmä vtedy, ak si neskúsený užívateľ trávy (resp. weed s THC) dá v jednu chvíľu príliš veľkú dávku veľmi silného matrošu. Stačí skombinovať fono, kotol a poriadny INDOOR alebo HYDRO a existuje obrovská šanca, že o pár minút zažije takzvaný zlý výlet, po ktorom už marihuanu nebude chcieť zaručene nikdy vidieť. Zlý výlet z marihuany sprevádzajú obrovské závrate, nevoľnosti a predovšetkým i obrovská úzkosť. Je to pocit ako na neustále sa točiacom kolotoči, ktorý nemožno zastaviť.

Po užití kanabisu boli zdokumentované „BAD TRIP“, prejavy užívania siahajúce od neurčitej úzkosti a strachu až po hlboko znepokojujúce stavy teroru a psychózy. Je známe, že kanabis ovplyvňuje rôzne neurotransmitery, ale „BAD TRIP“ kvôli jeho anticholinergnému účinku nebol podľa autorovho vedomia nikdy v literatúre opísaný. Autor tu opisuje prípad mladého dospelého muža, ktorý po tom, čo bol prvýkrát v živote vystavený bongu, ručne vyrobenému orálnemu prípravku z kanabisu, pociťoval hlboké anticholinergné účinky.

Abstrakt z vedeckej práce Bad trip v dôsledku anticholinergného účinku kanabisu

Najhoršie ale príde až vtedy, keď si dotyčný od veľkej únavy ľahne a zavrie oči. Od tej chvíle ho, jednoducho povedané, posadne sám Satan, pretože začne nekontrolovateľne zvracať. Odborníci tomuto vedľajšiemu účinku trávy hovoria anticholinergné účinky kanabisu, pričom ide o niečo, čo dnes ešte stále dobre nepoznáme. Teda aspoň nie z vedeckého uhľa pohľadu. V praxi sa už niečo také stalo takmer každému jednému zvedavému a zároveň i odvážnemu nováčikovi, ktorý si naložil príliš veľké sústo.

Kedy vzniká BAD TRIP z marihuany?

BAD TRIP, čiže zlý výlet, vzniká pri nárazovom užití veľkého množstva silnej a kvalitnej marihuany s THC. Najčastejšie však vtedy, keď zberateľ začiatočník využíva nástroj so slangovým názvom Bongo. V takom prípade môže okrem potenciálneho flashu z trávy (odpadnutie) vzniknúť aj zlý výlet, ktorý sprevádza dočasné zvracanie a dočasná strata orientácie či motorických funkcií. Takzvaný anticholinergný účinok kanabisu teda prichádza po prehnanej dávke, ktorá je skonzumovaná prostredníctvom bublačky alebo už spomenutého fona. Samozrejme, pri až príliš silnom weede s THC môže BAD TRIP nastať i pri na prvý pohľad nevinnom jointe.

Bad Trip z THC
Bad Trip z THC závisí z veľkej miery od spôsobu užívania aj od sily či kvality trávy

Ako sa vyhnúť BAD TRIPu?

Ako sa dá vyhnúť BAD TRIPu? Zlý výlet je nevyspytateľný, no najčastejšie prichádza vtedy, keď sa kombinuje vodný nástroj s názvom bongo a poriadne aromatická INDOOR alebo HYDRO tráva. Ak sa teda niekto chce tejto veľmi zlej skúsenosti s marihuanou vyhnúť, šancu zredukuje tak, že nebude konzumovať extrémne dávky extrémne silného matrošu pomocou extrémne efektívnych pomôcok na húlenie. Podobne ako pri veľkom množstve alkoholu, aj pri marihuane môže nastať takzvaný kritický stav, ktorý zaručene nechce zažiť ani jeden zberateľ. Ak sa mu však i napriek tomu nepodarí vyhnúť, tak je najlepšie siahnuť po niečom poriadne sladkom, ako je napríklad čokoláda, cukríky alebo lízanka.