Čo je bongo? Vodná fajka, alebo aj bublačka, na konopné kvety a konopné koncentráty (dab), sa používa na fajčenie weedu s rôznymi účinnými látkami z rastliny konope. Sušina, ktorá sa podrví v takzvanej drvičke, sa vkladá do takzvaného šluku, ktorý môže, ale aj nemusí obsahovať takzvané turbo na zlepšenie ťahu. Vodné bongá fungujú na veľmi podobnom princípe ako arabské vodné fajky, avšak s tým rozdielom, že nemajú hadičky, prostredníctvom ktorých prebieha inhalácia látok. Vdychovanie prebieha cez veľký otvor vo vrchnej časti konštrukcie bonga, do ktorého v niektorých prípadoch možno vložiť napríklad taký ľad, vďaka čomu sa zjemní vytvorený dym. Ide o trošku zdravšiu aj efektívnejšiu alternatívu za fajčenie jointov alebo cigariet s weedom.

margaretkashop.sk

Čo je bongo? Na čo sa používa?
Čo je bongo (bublačka)? Na čo sa používa? Ide o pomôcku na fajčenie marihuany (weedu) a príslušných koncentrátov

Bongo je bublačka

Ako už bolo spomenuté, takzvaná bublačka (bongo) predstavuje špeciálu vodnú fajku na sušinu aj koncentráty z konope, ktorá má veľmi jednoduchú obsluhu. Prostredníctvom vodného bonga možno fajčiť weed bez toho, aby užívateľ vdychoval nebezpečné karcinogénne látky z horiaceho papierika. Keďže vzniknutý dym prechádza cez prítomnú vodu, možno povedať, že je sčasti prefiltrovaný a teda aj menej agresívny, ako keď niekto ťahá priamo z jointu. Samozrejme, ak si niekto dá príliš veľký šluk, tak nemôže očakávať, že nebude vôbec kašlať. Najmä, ak je k dispozícii aj spomínané turbo. Existujú ako plastové, tak aj sklené pomôcky na fajčenie šišiek, ktoré sú však podstatne drahšie.

Na čo sa používa bongo?

Na čo sa používa bongo? Ide o pomôcku na fajčenie marihuany, pričom je jedno, aké účinné látky obsahuje. Preto sa využíva aj na užívanie takzvaného CBD weedu (kvetov), ktorý sa spracuje prostredníctvom horenia. Naložený šluk stačí popri ťahaní z bonga zapáliť so zapaľovačom, vzniknutý dym sa potom presunie do útrob konštrukcie, kde prejde cez prítomnú vodu a potom do ústnej dutiny používateľa. Celé to teda funguje na veľmi jednoduchom princípe, ktorému pochopí takmer každý. Samozrejme, existujú aj komplexnejšie pomôcky na fajčenie, ktoré sa skladajú z viacerých častí (napr. precooler), preto sa používajú trošku komplikovanejšie.

Bongo na weed
Bongo na weed (kvety) umožňuje praktickú inhaláciu účinných látok z rastliny konope a marihuany

Aké má bongo účinky?

Aké má bongo účinky? Všetko závisí od toho, o akom veľkom šluku je reč. Pokiaľ si používateľ potiahne viac dymu, tak môže počítať s tým, že sa skôr či neskôr dostaví silný účinok látky, ktorú inhaluje. A naopak, pri slabšom potiahnutí z bonga budú k dispozícii slabšie účinky weedu. Preto sa skúsenejším užívateľom odporúča zaobstarať si vodnú fajku s takzvaným turbom, ktoré po uvoľnení zlepší prietok vzniknutého dymu, vďaka čomu sa ho viac dostane do pľúc používateľa. Týmto spôsobom je možné maximalizovať ako pôžitok, tak aj účinky konope.

Fajčenie cez bongo

Fajčenie cez bongo nemá síce až toľko výhod ako vaporizácia weedu, stále však ide o zdravšiu aj efektívnejšiu alternatívu fajčenia jointov. A to najmä vďaka tomu, že počas fajčenia cez bongo nedochádza k nebezpečnému spaľovaniu papierikov ani žiadnych iných materiálov, ale len k spaľovaniu konopnej sušiny (sišky), ktorá sa potom ešte trošku prefiltruje cez prítomnú vodu. Nevýhodou je najmä to, že používateľ vdychuje dym, nie aerosól (para) ako pri používaní elektronických zariadení, ktorým sa hovorí vaporizér. Kvôli tomu musí počítať s tým, že sa do jeho tela dostane podstatne viac karcinogénnych látok ako pri takzvanom vapovaní.